Skip to main content

Κορωνοϊός: Πλήρωσε κανονικά από 1 έως 17 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός

Η «πράσινη» ΠΑΕ προχώρησε σε υποχρεωτική αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων της από την 18η Μαρτίου μετά από σχετική κυβερνητική οδηγία.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η διοίκηση του Παναθηναϊκού ενημέρωσε μέσω e-mail τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, στο προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης», στην Ακαδημία και στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, πως προχωρά σε υποχρεωτική αναστολή στις συμβάσεις τους από την 18η Μαρτίου 2020, μετά από σχετική κυβερνητική οδηγία.

Η «πράσινη» ΠΑΕ, όπως και όλες οι άλλες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, οδηγήθηκαν σε «...υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας εκ του νόμου, ως αθλητικό σωματείο» και με την αναστολή των συμβάσεων, άνοιξαν το δρόμο για να λάβουν οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ το επίδομα των 800 ευρώ, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που άνοιξε χθες στην «ΕΡΓΑΝΗ».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ ωστόσο, το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση, ήταν το τι θα γινόταν με το διάστημα πριν από την αναστολή συμβάσεων, ήτοι από 1η έως 17η Μαρτίου, όπου όλοι οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ είχαν δουλέψει κανονικά στα πόστα τους και ήταν στον αέρα ως προς την πληρωμή του.

Το συγκεκριμένο θέμα διευθετήθηκε χθες το μεσημέρι καθώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού κατέβαλλε προς όλο το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ, το ποσό που αναλογεί στα 17/30 των μηνιαίων αποδοχών του καθενός. Και κάλυψε έτσι όλο το οικονομικό σκέλος που την αφορά απέναντι στους εργαζόμενούς της, μέχρι και το τέλος Απριλίου. Από εκεί και πέρα, προγραμματίζει να καταβάλλει μέχρι τη Μ. Τετάρτη κανονικά και το δώρο Πάσχα προς το υπαλληλικό προσωπικό κι από εκεί και πέρα, θα περιμένει να δει πώς θα κυλήσουν τα πράγματα και ποιες θα είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις γύρω από το γενικό lockdown μετά το τέλος Απριλίου.