Skip to main content

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Η πιο τραγική ημέρα από την αρχή της πανδημίας

«Όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες μέχρι τελευταίας και έχουμε τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ως την «πιο τραγική ημέρα από την αρχή της πανδημίας» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ τη σημερινή καθώς, όπως αναφέρει, «όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες μέχρι τελευταίας και οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ είναι οι περισσότεροι».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων υπογραμμίζει ότι «σε κάθε νοσοκομείο, δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό είναι συνδεδεμένοι με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου που πολλοί εξ αυτών θα χρειασθούν διασωλήνωση τις επόμενες ώρες, ενώ κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν».

Όπως επισημαίνει πάντα η ΠΟΕΔΗΝ, γιος θανόντα από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινκ σε επικοινωνία του με την Ομοσπονδία τόνισε ότι «οι γιατροί του έλεγαν να βρει ο ίδιος ΜΕΘ για τον πατέρα του». «Την πρώτη ημέρα της διασωλήνωσης του είπαν ότι είναι 40ος στη λίστα αναμονής και μετά οχτώ ημέρες του είπαν ότι είναι  51ος. Κάθε ημέρα έπεφτε σειρά αντί να ανεβαίνει», καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι υπάρχουν «δεκάδες παραδείγματα που αποτυπώνουν την επιλογή περιστατικών για ΜΕΘ με ηλικιακά και άλλα κριτήρια».

Καταληκτικά η ΠΟΕΔΗΝ θέτει δύο ερωτήματα, λέγοντας πώς «το ζήτημα είναι γιατί να φθάνουμε στο σημείο να επιλέγονται ασθενείς για ΜΕΘ», ζητώντας να γνωστοποιηθούν «ποια είναι τα κριτήρια» των  επιλογών.