Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ:Απαράδεκτες συνθήκες στο νοσοκομείο Κιλκίς-Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ(φωτο)

«Στο νοσοκομείο Κιλκίς περιστατικά μένουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορωνοϊού σε απαράδεκτες συνθήκες, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι η μονάδα δεν διαθέτει ΜΕΘ, με αποτέλεσμα διασωληνωμένα περιστατικά να μένουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι ύποπτα κρούσματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός  άλλον αρνητικό ασθενή, και πως «τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό κέντρο ή τη Θεσσαλονίκη», προσθέτοντας ότι υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο Κιλκίς νοσούν τουλάχιστον 60 υγειονομικοί από κορωνοϊό, ενώ από τους 5 αναισθησιολόγους οι δύο είναι θετικοί. Το θέμα ανέδειξε η Voria.gr.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν στο νοσοκομείο μόνο δύο πνευμονολόγοι, δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος ούτε νευρολόγος, ενώ οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες.

Διαβάστε - Κορωνοϊός: Τι απαντά η διοίκηση για τα προβλήματα στο νοσοκομείο του Κιλκίς

«Χθες υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά  στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν ακόμη δυο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο Κιλκίς με σημερινή του ανακοίνωση διαψεύδει εκ νέου τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.