Skip to main content

Παπανικολάου:Έκκληση για οικονομική στήριξη στην πρωτοποριακή θεραπεία για Covid

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν στο εγχείρημα ομάδας γιατρών του νοσοκομείο Παπανικολάου για θεραπεία κατά της Covid-19

Έκκληση σε όσους το επιθυμούν να συνδράμουν στη χρηματοδότηση της πρωτοποριακής έρευνας που αναπτύσσει ομάδα γιατρών του νοσοκομείο Παπανικολάου απευθύνει ο Διευθυντής του Τμήματος της Αιματολικής κλινικής, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ηγείται της ομάδας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη -Πρωτοποριακή θεραπεία για τον κορωνοϊό κόλλησε για 230.000 ευρώ

«Στο τμήμα που διευθύνω σκεφθήκαμε και υλοποιήσαμε το πρώτο μέρος μιας μελέτης σχετικά με την αντιμετώπιση βαριάς CΟVID-19. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μπορούμε να προχωρήσουμε με βάσιμη αισιοδοξία στο ΚΛΙΝΙΚΟ μέρος της. Η πρώτη φάση της μελέτης ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, αναφερει σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει ότι η μελέτη βασίζεται σε «σχετική τεχνογνωσία και παρόμοια εμπειρία μας για την αντιμετώπιση ιικών λοιμώξεων σε μεταμοσχευμένους ασθενείς με επιτυχία 90%».

«Παρακαλώ θερμά να βοηθήσετε με οποιοδήποτε ποσό για την χρηματοδότησή της. Αυτή την περίοδο δεν έχει προκηρυχθεί κάποιο πρόγραμμα για την υποβολή ερευνητικών μελετών, η μάχη εναντίον του SARS-CoV-2 βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση με πολλούς βαριά νοσούντες και πολλούς να χάνουν καθημερινά τη μάχη από τον κορωνοϊό. Ο χρόνος είναι περισσότερο από πολύτιμος, γι’ αυτό απευθυνόμαστε με ελπίδα σε σας».

Υπεθυμίζεται ότι η όλη προσπάθεια κολλάει στην έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να βρει 230.000 για να πάρει την άδεια από τον ΕΟΦ και να καθιερώσουν αυτή τη θεραπεία.

Το νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου Θεσσαλονίκης άνοιξε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς για τη μελέτη:

ΙΒΑΝ GR42 0171 2150 0062 1514 9098 001

Επωνυμία δικαιούχου: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ