Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή ενός αλκοολούχου αντισηπτικού, ικανού να επισφραγίσει την καθαριότητα των χεριών μας.

Τη συνταγή ενός αλκοολούχου αντισηπτικού, ικανού να επισφραγίσει την καθαριότητα των χεριών σου και να σε προστατέψει από τον κορωνοϊό έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω της έλλειψης αντισηπτικών στην αγορά.

Προσοχή, πρώτα πλένουμε τα χέρια μας και μετά προσθέτουμε λίγες σταγόνες αντισηπτικού στα χέρια. Το αντισηπτικό δεν αντικαταθιστά στο νερό και το σαπούνι!

Θα χρειαστείς κατ’ αρχάς ένα δοχείο/ μπιτόνι δέκα λίτρων, για να αναμίξεις τα υλικά –στη συνέχεια μπορεις να μοιράσεις το διάλυμα σε μικρότερες συσκευασίες.

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι τα εξής:

8333 ml οινόπνευμα 96% (εναλλακτικά 7515 ml ισοπροπυλική αλκοόλη 99,8%)
417 ml οξυζενέ 3%
145 ml γλυκερίνη

Εκτέλεση:

1. Ρίχνεις στο δοχείο το οινόπνευμα. Προσθέτεις στο δεύτερο βήμα το οξυζενέ. Τέλος, ρίχνεις τη γλυκερίνη, η οποία (προσοχή) έχει την τάση να κολλάει στα τοιχώματα του δοχείου της.
2. Έτσι αφού το αδειάσεις το γεμίζεις με αποσταγμένο νερό, ή νερό που το έχεις βράσει και το έχεις αφήσει να κρυώσει, ανακινείς ελαφρώς και το ρίχνεις στο μπιτόνι.
3. Γεμίζεις το υπόλοιπο μπιτόνι με νερό αποσταγμένο, ή βρασμένο που έχει κρυώσει, μέχρι την ένδειξη των 10 λίτρων.
4. Βιδώνεις το καπάκι του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να εμποδίσεις το οινόπνευμα να εξατμιστεί.
5. Ανακατεύεις το μείγμα, κουνώντας ελαφρώς το μπιτόνι, μοιράζεις το περιεχόμενο στις μικρότερες συσκευασίες που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και τις αφήνεις 72 ώρες πριν τις χρησιμοποιήσεις προκειμένου να σκοτωθούν τυχόν σωματίδια από το αλκοόλ ή από το πλαστικό της συσκευασίας.

Γιατί πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας

Τα παιδιά δεν έχουν την ενσυναίσθηση να κατανοήσουν τις ανησυχίες των γονιών και από την πλευρά τους, οι γονείς δεν έχουν – πολύ λογικό – την υπομονή να εξηγήσουν σωστά και αναλυτικά το λόγο της προσωπικής υγιεινής και ακόμα περισσότερο το πλύσιμο των χεριών. Πρόσφατα, η εκπαιδεύτρια Amanda Lorenzo μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στo Instagram έδωσε λύση στο βασικό πρόβλημα των γονιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ