Skip to main content

Κορωνοϊός: Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε Καβάλα και Θάσο

Οι δύο περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο από αύριο το πρωί, καθώς πολλαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες

Σε κατάσταση αυξημένων μέτρων μπαίνουν οι δήμοι Θάσου και Καβάλας, λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη Θάσο σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα που έφτασαν τα 40 έναντι των 11 που υπήρχαν στις 5 Απριλίου. Αντίστοιχα στην Καβάλα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 224 από 145 το ίδιο διάστημα, αύξηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,48%.

Διαβάστε: Στο βαθύ κόκκινο από αύριο Θάσος, Καβάλα και Σιντική Σερρών

Στην αύξηση των μετακινήσεων από και προς το νησί, αλλά και στη γενικότερη κόπωση του κόσμου απέδωσε τη μεγάλη αυτή αύξηση ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης. «Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που να προκάλεσε συρροή. Έχει ανοίξει ο καιρός, ο κόσμος έχει κουραστεί βγαίνει περισσότερο έξω και γενικά οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί. Ελπίζω ότι θα είναι μια έξαρση που θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει γρήγορα», ανέφερε ο δήμαρχος στη Voria.gr.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε επίσης ότι η αύξηση της κινητικότητας οφείλεται έως έναν βαθμό και στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου της περιοχής. «Μέσω του συστήματος εμβολιασμών δίνεται η δυνατότητα και πολίτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Θάσου να εμβολιαστούν εδώ. Υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, ενδεχομένως επειδή γίνεται το εμβόλιο της Pfizer, χωρίς βεβαίως να μπορούμε να αποδώσουμε σε αυτό την αύξηση των κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπομονή, γιατί είμαστε σε μία περίοδο δύσκολη, ένα βήμα πριν από το Πάσχα και πριν από την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού», είπε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κακή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής οφείλεται στη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε στη δομή προσφύγων η ο οποία λειτουργεί στα όρια του δήμου.

«Στη δομή, η οποία βέβαια είναι πλέον σε καραντίνα, υπήρξαν 40 με 50 κρούσματα, τα οποία ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στον δήμο. Στην πόλη της Καβάλας σε γενικές γραμμές τηρούνται τα μέτρα, ωστόσο και εκεί υπάρχουν κρούσματα. Άλλωστε, προχθές έκλεισαν γι’ αυτόν τον λόγο και δύο τμήματα λυκείου. Εμείς θα κάνουμε συστάσεις στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και θα ζητήσουμε καλύτερη αστυνόμευση της δομής, ώστε να μην βγαίνει κόσμος και να υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης διασποράς», ανέφερε ο δήμαρχος.