Skip to main content

Βουλγαρία: Επιτρέπονται οι περίπατοι σε πάρκα, υπό προϋποθέσεις

Οι πολίτες που κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, ανοικτούς ή κλειστούς, είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα έως τις 13 Μαΐου.

Οι Βούλγαροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν περίπατο σε πάρκα και δημόσιους κήπους, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μετά τη σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ, με την οποία καταργήθηκε η προηγούμενη απαγόρευση που ίσχυε λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ειδικότερα, έγκυες και παιδιά κάτω των 12 ετών που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους ή δύο μέλη της οικογένειας μπορούν να κάνουν περίπατο στα πάρκα και τους δημόσιους κήπους, από τις 9:30 έως τις 18:30. Εκτός αυτού του χρονικού πλαισίου, τα πάρκα και τους δημόσιους κήπους μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να αθληθούν ή είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, απόσταση 2,5 μέτρων) παραμένουν σε ισχύ. Οι πολίτες που κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, ανοικτούς ή κλειστούς, είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα έως τις 13 Μαΐου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πενήντα οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.348. Ο αριθμός των θυμάτων στη Βουλγαρία ανήλθε σε 56.