Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΑ ΜΙΝΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Δανία, πρώτη εξαγωγέας παγκοσμίως γούνας βιζόν, είχε δώσει εντολή για τη θανάτωση όλων των ζώων στην επικράτειά της.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να θανατώσει τα βιζόν εκτροφής της χώρας φοβούμενη μήπως τα ζώα αυτά είναι φορείς μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που μεταδίδεται στους ανθρώπους, η οποία εντοπίστηκε στη Δανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η συνέχιση της εκτροφής βιζόν κρύβει έναν συνεχή κίνδυνο εμφάνισης πρόσθετων παραλλαγών»  του ιού που συνδέονται με τα βιζόν, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας σε ανακοίνωση, παρότι κανένα θετικό κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μεταξύ αυτών των ζώων στην χώρα.

Σύμφωνα με τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, η χώρα έχει τρεις φάρμες στις οποίες εκτρέφει σχεδόν 100.000 βιζόν.

Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους εκτροφείς «για να εξετάσει τα επόμενα στάδια».

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Δανία, πρώτη εξαγωγέας παγκοσμίως γούνας βιζόν, είχε δώσει εντολή για τη θανάτωση όλων των ζώων στην επικράτειά της, δηλαδή 15 με 16 εκατομμυρίων μινκ, μετά την ανακάλυψη στα θηλαστικά αυτά  μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που μεταδίδεται στους ανθρώπους,και  η οποία μπορεί --σύμφωνα με την Κοπεγχάγη-- να διακυβεύσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνθρωπο.

Ωστόσο,σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Δανίας ανακοίνωσε ότι αυτή η μετάλλαξη του ιού "πολύ πιθανόν να εξαφανίστηκε".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ