Skip to main content

Κορωνοϊός: Προσωρινό νοσοκομείο με 1000 κλίνες στήθηκε στη Μόσχα

Το νοσοκομείο στη Μόσχα εκτείνεται σε έναν χώρο 8.000 τ.μ, διαθέτει 920 κλίνες και 120 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μια εβδομάδα χρειάστηκε για να στηθεί ένα ολόκληρο πρόχειρο νοσοκομείο στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Crocus Expo της Μόσχας που είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα της χώρας, στο οποίο θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, κυρίως με ήπια συμπτώματα και το οποίο άρχισε σήμερα να δέχεται τους πρώτους 40 ασθενείς.

Το νοσοκομείο εκτείνεται σε έναν χώρο 8.000 τ.μ, διαθέτει 920 κλίνες και 120 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, οι οποίες θα μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα ασθενείς σε περίπτωση που το απαιτήσει η κατάσταση της υγείας τους, δηλώνει ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Κασναγκόρσκ, Κονσταντίν Σόμπολεφ. Οι θάλαμοι στον αχανή αυτό χώρο του εκθεσιακού κέντρου είναι εξοπλισμένοι με όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και κάθε θάλαμος έχει τέσσερις κλίνες, ενώ ανά δύο θαλάμους υπάρχει μπάνιο και τουαλέτα. Κάθε κλίνη επίσης διαθέτει παροχή οξυγόνου.

Ο Κονσταντίν Σόμπολεφ, δηλώνει ικανοποιημένος που το πρόχειρο αυτό νοσοκομείο στήθηκε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, αλλά και για την μονάδα εντατικής που είναι όπως λέει εξοπλισμένη με τον αναγκαίο εξοπλισμό και με αναπνευστικές συσκευές «παρά την έλλειψη τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής γιατρό, στο νοσοκομείο θα νοσηλεύονται ασθενείς που ζουν στα περίχωρα της Μόσχας και όσοι έχουν βρεθεί στην περιοχή της Μόσχας για διάφορους λόγους.

«Σήμερα θα δεχθούμε τους πρώτους ασθενείς, η οποίοι νοσηλεύτηκαν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά η κατάσταση τους είναι σταθερή και εδώ θα ολοκληρώσουν την νοσηλεία τους» λέει ο Σόμπολεφ και προσθέτει «Μπορούμε να δεχθούμε ασθενείς που παρουσιάζουν μέτρια συμπτώματα, καθώς σε κάθε κρεβάτι υπάρχει παροχή οξυγόνου και υπάρχει και η εντατική σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση κάποιων ασθενών». «Αργότερα - λέει -εάν υπάρχει ανάγκη θα δεχόμαστε απευθείας και ασθενείς μέσω των πρώτων βοηθειών».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Crocus Expo Αράζ Αγκαλάροφ, η μετατροπή του εκθεσιακού χώρου σε προσωρινό νοσοκομείο στοίχισε 900 εκατομμύρια ρούβλια (11.321.100 ευρώ).

Πληροφορίες: TASS, Vedomosti και ΑΠΕ