Skip to main content

Κορωνοϊός: Πρώτος βασιλικός θάνατος- Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα

Η 86χρονη ξαδέρφη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων - Πάρμα, έφυγε από τη ζωή από τον νέο κορωνοϊό.

Ο πρώτος θάνατος σε βασιλική οικογένεια από κορωνοϊό καταγράφηκε στην Ισπανία, καθώς έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων-Πάρμα.

Η 86χρονη ξαδέρφη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, που είναι γνωστή ως η «Κόκκινη Πριγκίπισσα» λόγω των ειλικρινών της απόψεων, πέθανε από κορωνοϊό, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Η είδηση του θανάτου της ακτιβίστριας πριγκίπισσας, ανακοινώθηκε αργά χθες, από τον αδερφό της πρίγκιπα Σίχτο Ενρίκε των Βουρβώνων, δούκας του Αρανζουέζ. «Σήμερα το απόγευμα, η αδερφή μας Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων -Πάρμα, θύμα του κορωνοϊού, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών» έγραψε.

Ο βασιλιάς Φελίπε, που έχει βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό, επισκέφθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ από ηγέτες έχει προσβληθεί από τον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.