Skip to main content

Κορωνοϊός: Ψώνια με σύνεση από τα σούπερ μάρκετ συστήνει το ΙΕΛΚΑ

Το ΙΕΛΚΑ προτρέπει επίσης το αγοραστικό κοινό να πραγματοποιεί μικρές χρονικά επισκέψεις στα καταστήματα και σε όσο πιο αραιά διαστήματα

Να ψωνίζουν με σύνεση και να αποφεύγουν τον συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ παροτρύνει σε ανοιχτή επιστολή τους καταναλωτές το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), τονίζοντας ότι η υπεραποθεματοποίηση μπορεί να στερήσει βραχυπρόθεσμα προϊόντα από τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Το ΙΕΛΚΑ προτρέπει επίσης το αγοραστικό κοινό να πραγματοποιεί μικρές χρονικά επισκέψεις στα καταστήματα και σε όσο πιο αραιά διαστήματα γίνεται, ώστε να μην υπάρχει αδικαιολόγητος συνωστισμός ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής για την προστασία όλων.

Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για όλους, αλλά όπως λέει χρειάζεται η συνεργασία όλων για να διατεθούν σωστά, «προκειμένου να μην τα στερηθούν αυτοί που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΕΛΚΑ:

«Αναγνωρίζουμε ως Ινστιτούτο ότι μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού είναι ανήσυχο σε σχέση με την εξάπλωση του ιού COVID-19.

Θα θέλαμε να γνωρίζουν όλοι, ότι :

  • Οι αλυσίδες σουπερμάρκετ κάνουν τα πάντα προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν όλα τα απαραίτητα είδη.
  • Οι αλυσίδες σουπερμάρκετ ακολουθούν όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
  • Τα αποθέματα ειδών επαρκούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ο εφοδιασμός των καταστημάτων λειτουργεί και θα λειτουργεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.
  • Η πολιτεία, τα σουπερμάρκετ και οι προμηθευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να συνεχιστεί αυτό, σύμφωνα και με τη σημερινή εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αλλά χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.

  • Θα θέλαμε να παροτρύνουμε όλους να πραγματοποιούν αγορές με σύνεση,
  • Να μην αγοράζετε περισσότερα είδη από όσα χρειάζεστε, καθώς μπορεί βραχυπρόθεσμα να τα στερήσετε από άλλους.
  • Να πραγματοποιείτε μικρές χρονικά επισκέψεις στα καταστήματα και σε όσο πιο αραιά διαστήματα γίνεται, ώστε να μην υπάρχει αδικαιολόγητος συνωστισμός.
  • Να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής για την προστασία τη δική σας, αλλά και του προσωπικού.

Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για όλους, αλλά πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για τη σωστή διάθεση τους, προκειμένου να μην τα στερηθούν αυτοί που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα.

Μόνο μαζί θα φροντίσουμε όσους είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο και είναι σημαντικό να προστατευτούν».