Skip to main content

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στο Κρανίδι - Σε συναγερμό η περιοχή

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο ΕΟΔΥ σε πολίτες.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η περιοχή του Κρανιδίου όπου εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής. Συγκεκριμένα, το βράδυ μετέβησαν στο κέντρο υγείας της περιοχής περίπου 125 άνθρωποι, προκειμένου να ελεγχθούν. Πρόκειται κυρίως για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις, τράπεζες και καταστήματα, καθώς επίσης αστυνομικούς, οι οποίοι ενδέχεται να είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή να συνεχιστούν οι ιχνηλατήσεις αλλά και τεστ για κρούσματα του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Στην περιοχή προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του ιού έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση κυκλοφορίας από 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο, στο οποίο βρίσκονται οι μετανάστες με κορωνοϊό. Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου.

Στο Κρανίδι βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.