Skip to main content

Κορωνοϊός-Σχέδιο «Ελευθερία»:2.621 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Από τις 27 Δεκεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού - Σε 16.233 οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία», καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση 16.233 άτομα, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.621 εμβολιασμοί (σε υγειονομικό προσωπικό), οι οποίοι ξεκίνησαν από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στις 29 Δεκεμβρίου. Πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος είχε χειριστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Διαβάστε: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη – Τα μηνύματα των υγειονομικών

Από τους συνολικά 16.233 εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα έως σήμερα, οι 5.415 έγιναν στον κεντρικό τομέα των Αθηνών, οι 2.621 στη Θεσσαλονίκη, οι 1.300 στον βόρειο τομέα Αθηνών, οι 1.213 στην Αχαΐα και οι 917 στη Λάρισα.

Ακολουθούν, τα Ιωάννινα με 903 εμβολιασμούς, ο δυτικός τομέας Αθηνών με 654, η Ανατολική Αττική με 502, η Δυτική Αττική με 336, ο Πειραιάς με 309, τα Χανιά με 295, η Καρδίτσα με 240, το Ηράκλειο με 231, η Κοζάνη με 228, η Πέλλα με 202 και τα Τρίκαλα με 200. Λιγότερα εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε Πιερία, Άρτα, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία και Κορινθία.

Δείτε εδώ σε πραγματικό χρόνο την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Από τις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85 σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής, τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία» που έγινε υπό την προεδρία του στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και χαρακτήρισε σημαντικό «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

Ο πρωθυπουργός είπε, επιπλέον, ότι εμβολιάζονται περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρηθεί ο προγραμματισμός, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης «Ελευθερία».