Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 32.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Αράντα ντε Ντουέρο στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση εξόδου

Σε καραντίνα 14 ημερών τίθενται από την Παρασκευή οι κάτοικοι της πόλης Αράντα ντε Ντουέρο, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων βόρεια της Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια των Αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Ενάμιση μήνα μετά την πλήρη άρση του lockdown στην Ισπανία, η Αράντα ντε Ντουέρο στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν, γνωστή για τους αμπελώνες της, επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση της εισόδου ή εξόδου από την κοινότητα αυτή.

Τοπικές καραντίνες έχουν ήδη επιβληθεί κυρίως στη Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία και την Αραγονία. Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία, μετρά έως σήμερα 310.000 κρούσματα και 28.500 θανάτους.

Η αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης, η οποία θα παραμείνει σε αποκλεισμό για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, όπως διαπίστωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ