Skip to main content

Κορωνοϊός:Σε ποιες περιοχές της Β. Ελλάδας έχουν εντοπιστεί μεταλλαγμένα στελέχη

Μέχρι στιγμής τρία είναι τα επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού που εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Πάνω από τρία φαίνεται να είναι τα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πτολεμαΐδα και Χαλκιδική.

Τα μέχρι στιγμής τρία επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι τουλάχιστον 62 σε όλη την χώρα και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι τα περιστατικά δεν εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, οι επιστήμονες εικάζουν ότι υπάρχει διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), τα οποία θα ανακοινωθούν συνολικά στο τέλος της εβδομάδας.

Νωρίτερα, την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα και τις ενδείξεις διασποράς στην περιοχή, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε: «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.