Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα η μετακίνηση στα ελληνικά νησιά με σταδιακή άρση των μέτρων ενώ η καθολική πρόσβαση θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.

Σε τρεις φάσεις θα υλοποιηθεί η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της διαδικασίας σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η αρχή γίνεται από την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου οπότε θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.

Επόμενη φάση είναι τη Δευτέρα 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Εάν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου. Παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Σημειώνεται πάντως πως η ακτοπλοΐα θα λειτουργήσει με περιορισμούς στο μέγιστο αριθμό επιβατών, ενώ αυστηροί κανόνες θα ισχύουν για καμπίνες, καθίσματα, ψύξη και κλιματισμό.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου «χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς».

«Αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε πλήρως την ανάγκη των συμπολιτών μας να μετακινηθούν εκτός νομού κατοικίας για μια πληθώρα λόγων. Τους καλούμε όμως να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνησή τους χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τότε η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και για επαγγελματική απασχόληση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ