Skip to main content

Κορωνοϊός: Συγκινεί η επιστολή του Σάουθγκεϊτ στους φιλάθλους

Ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας αισθάνθηκε την υποχρέωση να απευθυνθεί προσωπικά σε κάθε έναν από τους υποστηρικτές των «Τριών Λιονταριών».

Στην Αγγλία η εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάθε χώρας. Είναι θεσμός και ο προπονητής της ένα πρόσωπο ιερό, λίγο πιο κάτω από τον πρωθυπουργό. «Η δεύτερη πιο σημαντική δουλειά στη χώρα» όπως περιγράφεται ιδανικά στον τίτλο του βιβλίου του Νάιλ Έντγουορθι (1999) που σκιαγραφεί το επάγγελμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας.

Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αισθάνθηκε την υποχρέωση να απευθυνθεί προσωπικά σε κάθε έναν από τους οπαδούς της Αγγλίας που υπό κανονικές συνθήκες θα προετοιμαζόταν για τα φιλικά εναντίον της Ιταλίας και της Δανίας. Στον οπαδό που θα είχε ήδη κλείσει εισιτήρια για τους τελικούς του Euro 2020 που μετατέθηκε κατά ένα χρόνο.

Στη ανοιχτή επιστολή του, ο 49χρονος τεχνικός αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί φίλοι της Αγγλίας, νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθώ στους οπαδούς μας, αφού αυτές τις ημέρες θα είχε συγκεντρωθεί η ομάδα για τα παιχνίδια του Μαρτίου.

Εκ μέρους όλων μας στέλνω συλλυπητήρια σε όσους έχουν ήδη χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας, αλλά και σε όσους θα υποφέρουν στο προσεχές διάστημα. Οφείλουμε τώρα να δουλέψουμε ομαδικά για να αντιμετωπίσουμε έναν ιό που μας έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα. Γι΄αυτό σας παρακαλώ να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και όλα τα μέτρα προστασίας.

Να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Σας παρακαλώ, μην υποφέρετε μόνοι και να θυμάστε ότι αυτή η σπουδαία χώρα έχει ξεπεράσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν και μαζί θα το ξανακάνουμε.

Υπό κανονικές συνθήκες θα σας εκπροσωπούσαμε το καλοκαίρι, όμως τώρα είναι προφανές πως δεν είμαστε εμείς στο προσκήνιο Οι ήρωες είναι οι άνδρες κι οι γυναίκες που εξακολουθούν να εργάζονται άκοπα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας για να φροντίσουν τους φίλους και τις οικογένειές μας.

Όταν θα παίξει ξανά η εθνική Αγγλίας, θα είναι μία περίοδος που η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος θα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Ελπίζω αυτή η περίοδος να μας βρει πιο κοντά από ποτέ και έτοιμους για τα όμορφα συναισθήματα που δημιουργεί το ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους όλων μας, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειες σας αγάπη και δύναμη για να βγούμε νικητές από τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».