Skip to main content

Κορωνοϊός: Σήμερα τα αποτελέσματα για 17 εργαζόμενους του Δ.Καλαμαριάς

Χθες, μετά την εμφάνιση των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις κτηρίων και απορριμματοφόρων.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ κορωνοϊού για τους 17 εργαζόμενους στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ μετά την εμφάνιση δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (δείτε εδώ).

Την περασμένη Παρασκευή ένας ωφελούμενος του προγράμματος κοινωνικής εργασίας, ο οποίος απασχολούνταν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο μόνος με τον οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του, ο επόπτης καθαριότητας, ο οποίος παρόλο που δεν είχε κανένα σύμπτωμα υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο επίσης βγήκε θετικό.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού, ζήτησε αυστηρά να γίνει ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ατόμων. Χθες, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις κτηρίων και απορριμματοφόρων.

Στις υπηρεσίες του δήμου εξακολουθούν με αυστηρότητα να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται καθημερινά η χορήγηση και η χρήση Μ.Α.Π. (Μέσο Ατομικής Προστασίας) από το προσωπικό του Δήμου.