Skip to main content

Συναγερμός για γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη με 11 κρούσματα κορωνοϊού (vid)

Συνολικά 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς και μία νοσηλεύτρια - Στο νοσοκομείο μία 80χρονη σε σοβαρότερη κατάσταση

Συναγερμό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός έντεκα κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και μία νοσηλεύτρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό την Τετάρτη και από εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκε ξανά στο γηροκομείο. Παράλληλα, οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποβλήθηκαν σε τεστ την Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η νοσηλεύτρια είχε παρουσιάσει συμπτώματα και όταν υπεβλήθη σε τεστ βρέθηκε αρνητική. Επανέλαβε μετά από λίγες ημέρες το τεστ, το οποίο ήταν θετικό, έμεινε σε καραντίνα ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έκανε και τρίτο το οποίο τελικά έδειξε ότι είχε αρνητικοποιηθεί στον ιό. Επέστρεψε στην εργασία της, ωστόσο κάποιοι από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν συμπτώματα τις επόμενες ημέρες.

Δέκα τρόφιμοι διαγνώστηκαν θετικοί και εξ αυτών μία 80χρονη είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, εκτιμάται ότι η νοσηλεύτρια προκάλεσε τη διασπορά στο γηροκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Φωτογραφία αρχείου