Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 66 ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Από τα 66 κρούσματα που βρίσκονται στην πόλη, σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα οκτώ βρίσκονται σε νοσηλεία σε νοσοκομεία αναφοράς.

Συνολικά 66 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τα 66 κρούσματα που βρίσκονται στην πόλη, σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα οκτώ βρίσκονται σε νοσηλεία σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ τα υπόλοιπα 58 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στην Αττική υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα από τα οποία τα 36 νοσηλεύονται, ενώ 109 άνθρωποι είναι σε κατ'οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το 72% είναι σε τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, μεταξύ των οποίων και το κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, και μετά από εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο Τετάρτη 29/07 στις εξής περιπτώσεις:

- Για προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό όπως ΔΕΚΟ, τραπεζες δημοτικά καταστήματα
- Και για το κοινό, δηλαδή για επισκέπτες και για πελάτες σε γραφεία όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες δημοτικά καταστήματα
- Σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία
- Σε καταστήματα λιανικής, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού έως τις 26 Ιουλίου, στην Ελλάδα 4.193 κρούσματα εκ των οποίων τα 429 είναι ενεργά.

Είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης που λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Όσον αφορά στην αύξηση εγχωρίων κρουσμάτων η κατάσταση δεν πρέπει ναι μεν να δημιουργεί πανικό αλλά ούτε και εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον δείκτης rt, μια παράμετρος που όπως είπε παρακολουθείται στενά από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις των εγχωρίων κρουσμάτων και τις σχετιζόμενες με Covid-19 νοσηλείες και νοσηλείες σε ΜΕΘ είναι γύρω στο 0,4 όπως εκτιμάται από τον ΕΟΔΥ. Το γεγονός πως ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός δεν οδηγεί σε εφησυχασμό.

Η αύξηση κρουσμάτων σε αστικά κέντρα όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ