Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τάση σταθεροποίησης παρουσιάζουν το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Θεσσαλονίκης - Δείτε τα διαγράμματα της τελευταίας εβδομάδας.

Στο επίπεδο των προηγούμενων ημερών υπολογίζεται η συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης με βάση τις πιο πρόσφατες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ξανά κάτω από 400 τα κρούσματα κορωνοϊού

Στα διαγράμματα που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται μια τάση σταθεροποίησης, που η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ εκτιμά ως αναμενόμενη στο πλαίσιο της αργής αποκλιμάκωσης των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 16/05/2022 και της Τρίτης 17/05/2022 είναι:

-Οριακά σταθερή (+14%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 14/05/2022 και της Κυριακής 15/05/2022.

-Οριακά μειωμένη (-23%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 09/05/2022 και Τρίτης 10/05/2.

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ