Skip to main content

Κορωνοϊός: Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας μητέρα και βρέφος από τη Λαμία

Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγος της και τα δύο παιδιά.

Τη διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας του δύο μηνών βρέφους που βρέθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας την Τετάρτη το πρωί.

Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγος της και τα δύο ακόμη μικρά παιδιά τους. Από αυτά το αγοράκι είναι επίσης θετικό στην covid-19 ενώ για το κοριτσάκι το τεστ θα επαναληφθεί μετά από 24 ώρες και αναμένεται να είναι επίσης θετικό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το γεγονός ότι η πενταμελής οικογένεια που έμενε δίπλα από την οικογένεια του παππού που επέστρεψε από την Αμερική, έχει νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό δυστυχώς επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο που ήθελε διασπορά του ιού στην Κοινότητα λόγω μη τήρησης της καραντίνας.

Με την αγωνία να χτυπά κόκκινο όλοι οι υγειονομικοί φορείς περιφέρειας και εμπλεκόμενων δήμων βρίσκονται είτε σε επιφυλακή, είτε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών.

Στην περίπτωση της 5μελους οικογένειας οι επαφές είναι πιο ξεκάθαρες, καθώς από την αρχή περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις καθημερινές συνήθειες τους εντούτοις δεν παύει ο κύκλος να είναι μεγάλος και όταν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς η ανίχνευση γίνεται δυσκολότερη.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, παραμένει διασωληνωμένος ο 86χρονος που επέστρεψε από την Αμερική. Το προχωρημένο της ηλικίας του και τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάνουν την περίπτωσή του τη δυσκολότερη σε αυτή τη μάχη με τον ιό.

Στη ΜΕΘ επίσης νοσηλεύεται η 57χρονη κόρη του 86χρονου, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η 80χρονη γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.