Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟΥΣ 29 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΚΑΤΕΛΗΞΕ 89ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Είναι ο πέμπτος νεκρός από την Καστοριά - Συνολικά 14 άτομα που νοσούν από τον ιό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της περιοχής - Σοβαρά μία ηλικιωμένη

Ένας 89χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατέληξε τα ξημερώματα, ύστερα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στα νεφρά του.

Συνολικά 14 άτομα που νοσούν από τον ιό συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία γυναίκα περίπου 85 ετών η κατάσταση της οποίας κρίνεται πολύ σοβαρή. Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα περίπου 15 άτομα διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κάποια εκ των οποίων είναι διασωληνωμένα.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ενώ το τοπικό νοσοκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις αντοχές του. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του και τα μέσα προστασίας του προσωπικού του.

Χθες, με ανακοίνωση της η Π.Ε. Καστοριάς απηύθυνε έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 & FFP3 για το Νοσοκομείο & το ΕΚΑΒ της πόλης.

Η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητούν από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου «να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι «οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας».

Τέλος τονίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ