Skip to main content

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: «Οι νοσηλευτές του Αγ.Δημητρίου πλένουν σπίτι τις στολές»

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι αγόρασε μηχάνημα 5.000 ευρώ για την υποστήριξη εργαζομένου που νοσεί με κορωνοϊό, μετά την άρνηση της διοίκησης

Τη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, για «αδράνεια, απειλές και προπηλακισμούς», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι «δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να θωρακίσει το νοσοκομείο για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων».

Όπως αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, προχώρησε στην αγορά μηχανήματος αξίας περίπου 5.000 ευρώ για την υποστήριξη εργαζομένου που νοσεί με κορωνοϊό και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. «Όταν απευθυνθήκαμε στη διοίκηση μας είπανε ότι δεν έχουμε χρήματα», καταγγέλλει.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση ζητεί, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο δυναμικό, να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ σε χώρους τις παθολογικής κλινικής, ενώ σημειώνει ότι «λόγω έλλειψης προσωπικού στα πλυντήρια αναγκάζονται οι συνάδελφοι να πλένουν τις στολές τους στα σπίτια τους με κίνδυνο διασποράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το  Εργατικό Σωματείο καταγγέλλει την Διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους, που μετά από μήνες πανδημίας, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να θωρακίσει το νοσοκομείο για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Με αποτέλεσμα, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και μετά από κινήσεις πανικού λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να απειλεί και να προπηλακίζει το προσωπικό του νοσοκομείου με κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Επίσης το Εργασιακό Σωματείο προεβεί στην αγορά μηχανήματος HI-FLOW RESPRO H-80M με κωδικό F1120408004 αξίας περίπου 5.000 ευρώ, για την υποστήριξη εργαζομένου που χτυπήθηκε από το covid-19 και βρίσκεται ένα βήμα πριν την διασωλήνωση, γιατί όταν απευθυνθήκαμε στην διοίκηση μας είπανε ότι δεν έχουμε χρήματα. 

Επιπλέον ζητάνε επιτακτικά να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ σε χώρους τις παθολογικής, χωρίς το απαιτούμενο ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού στα πλυντήρια αναγκάζονται οι συνάδελφοι να πλένουν τις στολές τους στα σπίτια τους με κίνδυνο διασποράς του covid-19».