Skip to main content

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου μεταλαμβάνει στη λειτουργία (vid)

Δεκάδες πιστοί στον ΙΝ Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Παιδιά και ηλικιωμένοι μετέλαβαν κανονικά τη Θεία Κοινωνία - Δείτε το βίντεο

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν σήμερα στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, της κυβέρνησης, αλλά και Μητροπολιτών και ιερέων, για περιορισμό στο σπίτι και αποφυγή χώρων όπου μπορεί να σημειωθεί συνωστισμός με στόχο τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από παιδιά έως και ηλικιωμένους, κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο, μετέλαβαν κανονικά τη Θεία Κοινωνία, ενώ κάποιοι φίλησαν με ευλάβεια το χέρι του ιερέα αμέσως μετά, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. Στο ίδιο βίντεο δεν απεικονίζεται κανείς που να έχει λάβει μέτρα προστασίας, όπως μάσκες ή γάντια μιας χρήσης.

Λόγω των μέτρων αυτοπροστασίας που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα, σε πολλές εκκλησίες σήμερα η προσέλευση των πιστών ήταν αισθητά μειωμένη, ενώ πολλοί επέλεξαν να παρακολούθησαν τη Λειτουργία από το σπίτι και την τηλεόραση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν η Β' Κυριακή των νηστείων και το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Αγάπιος, Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook: