Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΙ 11 ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΕΓΙΝΑΝ 3.611 ΤΕΣΤ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 7 εισαγόμενα κρούσματα (μεταξύ των 28 νέων του 24ωρου) που ανακοινώθηκαν χθες δεν είχαν σχέσεις με πτήσεις.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές, καθώς εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της Covid-19 σε δείγματα ταξιδιωτών που ήρθαν στην Ελλάδα με πτήσεις από την 1η Ιουλίου. Για το διάστημα αυτό έχουμε αποτελέσματα από τους ελέγχους σε συνολικά 3.611 δείγματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 7 εισαγόμενα κρούσματα (μεταξύ των 28 νέων του 24ωρου) που ανακοινώθηκαν χθες δεν είχαν σχέσεις με πτήσεις, αλλά με ταξιδιώτες που ήρθαν οδικώς στη χώρα μας από τα βόρεια σύνορα.

Από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε επιβάτες αεροσκαφών την 1η Ιουλίου είχαμε πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία, Ρουμανία και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Μάλιστα η γυναίκα απο την Σουηδία έσπασε την 24ωρη καραντίνα και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και η μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ