Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ COVID-19 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ BOEING

Ο εργαζόμενος αυτός δουλεύει στο εργοστάσιο του Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον ιό.

Η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένας από τους εργαζομένους σε εργοστάσιό της επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, κάτι που σηματοδοτεί το πρώτο γνωστό κρούσμα μεταξύ των υπαλλήλων της.

Ο εργαζόμενος αυτός δουλεύει στο εργοστάσιο του Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον Covid -19. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση της Boeing συναρμολογούνται κυρίως τα εμπορικά αεροσκάφη 777 και 787, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Ο εργαζόμενος βρίσκεται τώρα σε καραντίνα και δέχεται τις περιποιήσεις και τη θεραπεία που είναι απαραίτητο να λάβει για να αναρρώσει”, διαβεβαίωσε η διεύθυνση της Boeing σε ανακοίνωσή της.

Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής πρόσθεσε ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας στα εργοστάσιά της.

Η Boeing εξήγησε ότι ζήτησε από τους υπαλλήλους της που είχαν έλθει σε επαφή ή εργάζονταν μαζί με τον άνθρωπο που μολύνθηκε να τεθούν από μόνοι τους υπό περιορισμό και διαβεβαίωσε ότι απολύμανε όλους τους χώρους δουλειάς και τους κοινόχρηστους χώρους.

Η εταιρεία θύμισε εξάλλου πως έχει ζητήσει από ορισμένους υπαλλήλους τους στην περιοχή Πάτζετ Σάουντ, επίσης κοντά στο Σιάτλ, να εργάζονται από τα σπίτια τους. Πρόκειται για υπαλλήλους διοικητικών υπηρεσιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ