Skip to main content

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η βεβαίωση κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους

Συμπληρώνοντας τη βεβαίωση κίνησης τύπου Α θα μπορούν οι εργαζόμενοι να μετακινούνται από και προς την εργασίας - Τι πρέπει να αναγράφεται.

Με τη συμπλήρωση εγγράφου θα μπορούν να μετακινούνται αύριο από και προς την εργασία τους οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο του νέου μέτρου της κυβέρνησης που απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις για την προστασία από την εξάπλωση του covid-19.

Αναλυτικά, η βεβαίωση κίνησης που πρέπει να συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι και θα βρίσκουν στο Forma.gov.gr ( βεβαίωση τύπου Α) συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Σε περίπτωση που είναι απολύτως αναγκαία η μετακίνηση εργαζομένου εκτός έδρας θα πρέπει να φέρει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’ δείτε εδώ)