Skip to main content

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους νοσοκομείων

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης εν μέσω κορωνοϊού ενημερώθηκαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Νοσοκομεία είχε χθες τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο παρόμοιων συναντήσεων που πραγματοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς της πόλης για ενημέρωση σχετικά με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα όσα αυτή συνεπάγεται.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη συζήτηση φάνηκε η αποτελεσματικότητα με την οποία οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ανταποκρίνονται στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή κατάσταση, παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αρχικές ελλείψεις βασικών υλικών προστασίας.

«Το ευχάριστο είναι, πως όπως φαίνεται από τα όσα κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, ότι τα κρούσματα ελέγχονται και, προς το παρόν, δεν υπάρχει αυξητική τάση», τονίζεται.

«Ταυτόχρονα όμως αναδείχτηκαν από τη συζήτηση και οι χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ, το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια υπονομεύτηκε και αποστελεχώθηκε. Η κατάσταση αυτή επιχειρήθηκε να αναστραφεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δόθηκε προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και έγινε προσπάθεια στελέχωσης με προσωπικό παρά τις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις αλλά και γενναία οικονομική ενίσχυση του συστήματος, η οποία αρχικά πρέπει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως εξήγγειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην παρούσα φάση πρέπει να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης και, όσον αφορά την επόμενη μέρα, πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας στο χώρο της υγείας. Και φυσικά δεν αποτελεί λύση η μεταφορά προσωπικού από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στα Νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που απαιτεί η περίοδος».

«Η κυβέρνηση, πέρα από τα ωραία λόγια για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, πρέπει να εντάξει το προσωπικό των Νοσοκομείων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, φάνηκε το πόσο απερίσκεπτη ήταν η πράξη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία το 2013 αποφάσισε εν μία νυκτί το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών). Μια πράξη που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, μια ανάγκη που φάνηκε με την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και που θα πρέπει να διασφαλιστεί εν όψει της επόμενης μέρας η οποία αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη», καταλήγουν οι βουλευτές.

Στην τηλεδιάσκεψη, εκ μέρους των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία συμμετείχαν οι: Χαράλαμπος Κοροξενός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Σιώτου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εγαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, Βασιλική Χήτα, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Πάυλος, Βασίλης Μουρατίδης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, Βάσω Βαφειάδου, μελος γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και Θόδωρος Κωνσταντινίδης, μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο συντονιστής της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιάγκος, το μέλος της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης καθώς και οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.