Skip to main content

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορίσοφ- Μακρόν

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση κατά του Covid-19. Τι ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Τα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέτρα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για τον περιορισμό της, συζήτησαν, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

"Ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας εντελώς και αναδιάταξε την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η προστασία των ζωών των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων εντός της ΕΕ είναι τεράστιας σημασίας σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε καταπολέμηση του Covid-19 ", τόνισε ο κ. Μπορίσοφ στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Μακρόν, όπως αναφέρει ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μπορίσοφ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για τις ενέργειες της βουλγαρικής κυβέρνησης σε σχέση με την αναδιοργάνωση της οικονομίας και της βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι από τον Μάρτιο, ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας στη Βουλγαρία κατασκευάζει προστατευτικά ρούχα, ασπίδες προσώπου και μάσκες για τις ανάγκες των ιατρών της Βουλγαρίας και όσων εμπλέκονται άμεσα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Δείγματα τέτοιων προστατευτικών ενδυμάτων και μάσκες έχουν ήδη σταλεί στο Παρίσι και η Βουλγαρία είναι έτοιμη να βοηθήσει με προμήθειες.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση κατά του Covid-19, καθώς και την επιτευχθείσα βιομηχανική αναδιοργάνωση, προστίθεται στην ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Επίσης, ο κ. Μπορίσοφ ευχήθηκε επιτυχία στους επιστήμονες σ' ένα ινστιτούτο στο Μονπελιέ, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για να μάθουν εάν ένα συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.