Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ OΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Oι διοικούντες τις επαγγελματικές λίγκες ζητούν να συμπεριληφθεί το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή στη διευρυμένη λίστα του ΚΑΔ.

Αίτημα για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ και οι ποδοσφαιριστές κατέθεσαν οι Super League 1, Super League 2 και Football League προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες τις επαγγελματικές λίγκες ζητούν να συμπεριληφθεί και το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή στη διευρυμένη λίστα του ΚΑΔ, δεδομένου ότι λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων κάποιες ομάδες σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση ή ακόμα και σε πάγωμα των μισθών.

Σημειώνεται πως αποζημίωση 800 ευρώ δικαιούνται οι εργαζόμενοι των οποίων είτε ανεστάλη προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, είτε η σύμβασή τους ανεστάλη μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 λόγω μείωσης του τζίρου της επιχείρησης.

Η αποζημίωση αφορά σε διάστημα 45 ημερών, από τα μέσα Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου και θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα μπορεί να συμψηφιστεί με άλλες οφειλές. Επιπλέον, το κράτος θα καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές εισφορές τους με βάση το σύνολο του ονομαστικού μισθού τους.

Την αποζημίωση θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 18 Μαρτίου 2020, αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις για το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ