Skip to main content

Γιατί δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Οι αξιοσημείωτες παρουσίας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα θέματα στην ατζέντα της Μητροπολιτικής Επιτροπής

-Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στη Θεσσαλονίκη είχε και ένα πέρασμα διόλου τυχαίο από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Πολλοί απόρησαν γιατί ο πρωθυπουργός να μεταβεί σε ένα κέντρο υγείας, όσο κι αν αυτό είναι μια πολύ κρίσιμη δομή υγείας στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Η εξήγηση ήταν για να ενημερωθεί για την προετοιμασία που γίνεται στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, καθώς με τον ερχομό των εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό, θα έχει και τον ρόλο του κέντρου εμβολιασμού, καλύπτοντας τις ανάγκες για μεγάλο μέρος της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια στον συγκεκριμένο χώρο έχουν ετοιμαστεί και θα λειτουργήσουν μόλις έρθει το εμβόλιο τρία εμβολιαστικά κέντρα. Άρα διόλου τυχαία η επίσκεψη εκεί.

-Διακριτική η παρουσία του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Φάνη Παπά, σε όλες τις στάσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε συνήθιζε πάντα. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγου, Δρόσου Τσαβλή, δίπλα στον πρωθυπουργό στο Ιπποκράτειο. Εκτός των κ.κ. Καράογλου, Τζιτζικώστα και Ζέρβα, με τους οποίους είχε κατ' ιδίαν συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, καταγράψαμε επίσης την παρουσία του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, στη σύσκεψη στο Διοικητήριο, αλλά και τη συνοδεία αυτή τη φορά του πρωθυπουργού από τον Μιχάλη Μπεκίρη.

-Αποφασισμένος να ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Μητράκας. Ήδη έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών ενημέρωσης του σώματος για μείζονα ζητήματα, με τελευταίο αυτό της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να παρακολουθείται η πορεία των θεμάτων, αλλά και να γίνεται γόνιμος διάλογος με την αντιπολίτευση. Από κοντά και οι αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια περισσότερης εξωστρέφειας, περισσότερου διαλόγου, περισσότερης λογοδοσίας και διαφάνειας. Δεν το λες κι άσχημα για συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης.

-Διαρκείς είναι πλέον οι δημόσιες παρεμβάσεις, εδώ και πολύ καιρό, του πρώην γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τόσο στα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και στα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαμιμίκος με άρθρα του σε ΜΜΕ και τακτικές αναρτήσεις στα social media παίρνει θέση και εγγράφει παρουσίες στον δημόσιο διάλογο. Προάγγελος πολιτικής επανενεργοποίησης; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη για τα πολιτικά πράγματα στην πόλη...