Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα σε νοσηλεύτριες του Παπανικολάου

Αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα και άλλα άτομα του νοσηλευτικού και ενδεχομένως και του ιατρικού προσωπικού δύο κλινικών του νοσοκομείου.

Τρία κρούσματα covid-19 έχουν διαγνωστεί σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr πρόκειται για τρεις νοσηλεύτριες, οι δύο ανήκουν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου και η τρίτη στην Β' Χειρουργική κλινική. Σημειώνεται ότι και οι δύο κλινικές νοσηλεύουν ασθενείς με covid-19. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και οι τρεις νοσηλεύτριες βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι σε περιορισμό στα σπίτια τους.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη και άλλα άτομα του νοσηλευτικού και ενδεχομένως και του ιατρικού προσωπικού των δύο κλινικών πρόκειται να τεθούν σε προληπτική καραντίνα. Την ύπαρξη των τριών κρουσμάτων επιβεβαίωσε πριν από λίγο, μιλώντας στην Voria.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος ανέφερε πως ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των δύο κλινικών, αναλόγως του αριθμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα.

Ο κ. Γιαννάκος επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι “δυστυχώς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον κορωνοϊό καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης”. Ειδικότερα, σημείωσε, πως δεν γίνονται ούτε τακτικά τεστ ανίχνευσης του covid-19 στο υγειονομικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν και σημαντικές ελλείψεις σε μέτρα προφύλαξης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως με βάση προχθεσινά στοιχεία, το νοσοκομείου Παπανικολάου είχε 1.262 μάσκες τύπου FFP2, 111 τύπου FFP3 και 331 στολές υψηλής προστασίας. “Αυτά τα αποθέματα δεν επαρκούν για ένα νοσοκομείο του μεγέθους του Παπανικολάου”, τονίζει ο κ. Γιαννάκος.