Skip to main content

Κορωνοϊός: Συνολικά τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας όπως έχουν αναφέρει οι αρχές του υπουργείου Υγείας σε επίσημη ενημέρωση.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Υγείας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι.

Εκτός από την 38χρονη επιχειρηματία, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και το παιδί της, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το τρίτο κρούσμα είναι μια νεαρή γυναίκα από την Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς, με ήπια συμπτώματα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο επικεφαλής  λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πήγε μόνη της στο νοσοκομείο

Όπως ανακοινώθηκε η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς από την Ιταλία στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικό που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα πήγε μόνη της σε ιδιωτικό νοσοκομείο και από εκεί εστάλη δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ενημερώθηκε ότι ανιχνεύθηκε σε αυτήν κορωνοϊός και διακομίσθηκε στη συνέχεια στο Αττικόν.

Οι αρχές ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, η ιχνηλάτηση γίνεται κυρίως σε επαφές υψηλού κινδύνου. Δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από έναν ασθενή σε χώρους όπου παρέμεινε πάνω από 15 λεπτά. Παρολ’αυτά, για προληπτικούς λόγους, έλεγχος γίνεται και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή αλλά όχι σε απόσταση που να τους κατατάσσει στις επαφές υψηλού κινδύνου. Οι τελευταίες πρέπει να περιορίζονται και να παρακολουθούνται. Οι δημόσιες δομές περίθαλψης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Ανησυχία για ύποπτα κρούσματα

Την ίδια ώρα, εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά.