Skip to main content

Κορωνοϊός: Τρεις ανεμβολίαστοι ηλικίας 30-49 έχασαν τη ζωή τους σε μια ημέρα

Ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 30-49 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 117 ασθενείς ηλικίας 18-39 ετών, ενώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 10 ασθενείς σε ΜΕΘ Covid.

Η 34χρονη στα Τρίκαλα έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 34χρονη από την Αγία Μονή Τρικάλων κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης.

Εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Τρικάλων Κωνσταντίνος Γρηγορίου. Η κοπέλα έφτασε στο νοσοκομείο νεκρή. «Είχε όλα τα σημάδια, ωστόσο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Έγινε ανάνηψη αλλά δεν τα κατάφερε η κοπέλα. Η κατάσταση στην οποία ήρθε στο νοσοκομείο ήταν μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα του είπε ο αδελφός της, η 34χρονη δεν είχε εμβολιαστεί. Όταν νόσησε, επισκέφθηκε εξωτερικό γιατρό, «ο οποίος της είχε δώσει ειδική αγωγή την οποία δεν φαίνεται να ακολούθησε».

Νεκρός 49χρονος στο Ηράκλειο

Την τελευταία του πνοή, λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού άφησε και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης στις 8:10 το πρωί.

Ο άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης ανέφερε ότι ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και υπέκυψε συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας.

«Έχουμε χάσει τρεις 20χρονους μέσα σε μία εβδομάδα, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε»

Διαβάστε σχετικά Νεκρός από κορωνοϊό 28χρονος στην Κομοτηνή - Ο τρίτος νέος που πεθαίνει σε μία εβδομάδα

Είχε προηγηθεί έκκληση της πνευμονολόγου και αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, που το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας να εμβολιαστούν. Αφορμή για το μήνυμά της ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου 28 ετών στην Κομοτηνή, που ήταν και ο τρίτος ανεμβολίαστος που κατέληξε σε μία εβδομάδα λόγω Covid-19.