Skip to main content

Κορωνοϊός: Βαριά καμπάνα και λουκέτο σε σούπερ μάρκετ της Κ. Μακεδονίας

Η παράβαση βεβαιώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου.

Στη 15ήμερη αναστολή λειτουργίας και την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στην Κεντρική Μακεδονία προχώρησαν στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς.

Η παράβαση βεβαιώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου.

Συνολικά οι αρχές βεβαίωσαν παραβάσεις στις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παράβαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι λειτουργούσε και εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο για παράβαση ωραρίου λειτουργίας και πρόστιμο 3.000€ σε γυμναστήριο για παράβαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Κρήτης.

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο διότι λειτουργούσε και εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε καφετέρια για παράβαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

6. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια  Ηπείρου.

7. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφέ/αναψυκτήριο διότι λειτουργούσε και εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας.

8.  Επιβλήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

9.  Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο 300€ σε εργαζόμενο σε στεγνοκαθαριστήριο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια  Αττικής.