Skip to main content

Κορωνοϊός-Βόρεια Ελλάδα: 195 ανεμβολίαστοι και 14 εμβολιασμένοι νεκροί τον τελευταίο μήνα

Το συντριπτικό ποσοστό των θανάτων στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ από 12 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου ήταν ανεμβολίαστοι - Τα ποσοστά στις ΜΕΘ Covid

Συνολικά 53 είναι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (86,9%) στις ΜΕΘ 14 νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος, ενώ οκτώ είναι οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια για σήμερα.

Παράλληλα, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 195 (ποσοστό 93,3%) ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ 14 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι (6,7%).

Επίσης, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, 275 αθενείς νοσηλεύονται στις απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 213 (77,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Συνολικά 66 είναι οι εμβολιασμένοι.

Στους 26 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι έξι είναι εμβολιασμένοι (23,1%).

Συγκριτικά με τα χθεσινά στοιχεία, οι ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στις απλές κλίνες μειώθηκαν κατά δέκα ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά δύο. Όμως, διπλασιάστηκαν οι εμβολιασμένοι ασθενείς στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς από 4 που ήταν διασωληνωμένοι τη Δευτέρα πλέον είναι 8.

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη κεντρική/ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.