Skip to main content

Κορωνοϊός: Βραβείο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ. Μακεδονίας

Η βράβευση στο ΚΚΠΚΜ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Οι Ήρωες της Covid-19» στη Βόρεια Ελλάδα σε αίθουσα στη ΔΕΘ.

Βραβείο για την προσφορά και την επίδοση του στην «μάχη» κατά της πανδημίας έλαβε χθες το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και η πρόεδρος του Βίκη Νάκου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Οι Ήρωες της Covid-19» στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ.

Η κα. Νάκου αφού ευχαρίστησε εκ μέρους και όλου του προσωπικού του ΚΚΠΚΜ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή βράβευση σε μια περίοδο που η παγκόσμια ανθρωπότητα δίνει «αγώνα» απέναντι στον Covid-19, υπογράμμισε πως αυτή η διάκριση του ΚΚΠΚΜ επιβεβαιώνει την αφοσίωση του φορέα στην εξυπηρέτηση του πάσχοντος συνανθρώπου και την προσήλωση στην παροχή υπηρεσιών με συνέπεια στους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, τόνισε τη σημασία που αποδίδει στις παραπάνω προτεραιότητες το ΚΚΠΚΜ ως Κρατικός Φορέας της Κοινωνικής Πρόνοιας με τις οδηγίες και την στήριξη του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και με το προσωπικό άοκνο ενδιαφέρον της Υπουργού κας. Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει και θα συνεχίσει να εφαρμόζει συστηματικά ο φορέας, όπως χρήση μέσων ατομικής προστασίας από τους εργαζόμενους, καθημερινή θερμομέτρηση και καταγραφή, υποχρεωτικό test covid για όσους επέστρεψαν με άδειες, καθώς και στο νέο προσωπικό που σταδιακά απασχολείται με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, απαγόρευση επισκεπτηρίου, ακύρωση εκδηλώσεων, ορισμός ειδικής ομάδας διαχείρισης πιθανού κρούσματος, διαμόρφωση δωματίων απομόνωσης, τακτική απολύμανση των παραρτημάτων, καθημερινή απολύμανση του εσωτερικού των κοινόχρηστων αυτοκινήτων κα.

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να γίνονται καθημερινά πράξη από όλους τους φορείς που περιθάλπουν ευπαθείς ομάδες, να τηρούνται αυστηρά και να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις» τόνισε η κα. Νάκου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΚΚΠΚΜ, που πρώτο στην Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα για την κατασκευή χειροποίητης υφασμάτινης μάσκας.

«Πολύ νωρίς διείδαμε την μεγάλη ανάγκη για τη χρήση μάσκας και συναισθανθήκαμε το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί η μέση ελληνική οικογένεια από τη νέα ανάγκη που προέκυψε. Έτσι συμβουλευτήκαμε άμεσα τους συνεργαζόμενους ιατρούς του κέντρου για τα υλικοτεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ασφαλής υφασμάτινη μάσκα και από την αρχή του Μάρτη είχαμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή τους στο ραφείο του Τομέα Ανοικτής Φροντίδας παιδιών και ατόμων με αναπηρία. Με τις μάσκες που κατασκευάσαμε καλύψαμε τις ανάγκες του ΚΚΠΚΜ αρχικά και έπειτα καλύψαμε ανάγκες του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, γειτονικών Δήμων και αστυνομικών τμημάτων. Η κατασκευή τους συνεχίζεται και το σύνθημα που μας παρακινεί σε αυτή την προσπάθεια είναι «κανένας άστεγος συμπολίτης μας χωρίς προστασία», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ.