Skip to main content

Κορωνοϊός: Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε κέντρο καραντίνας στο Μιλάνο

Ξενοδοχείο στο Μιλάνο θα χρησιμοποιηθεί για την νοσηλεία 300 ασθενών με ελαφρά συμπτώματα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο δήμαρχος του Μιλάνο Μπέπε Σάλα ανακοίνωσε ότι ένα ξενοδοχείο τριακοσίων κλινών, κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης του, θα χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές κτήριο για να μπαίνουν σε καραντίνα ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορωνοϊού.

Το ξενοδοχείο θα είναι σύντομα στην διάθεση των ιατρικών αρχών και πρόκειται, ουσιαστικά, για επίταξη. Ο δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι «θα γίνουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις τις ερχόμενες ημέρες».

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση που τόσο μας πλήττει, αλλά μιλάμε για μαραθώνιο. Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης αλλά πρέπει να υποχρεώσετε τους ηλικιωμένους να μείνουν θωρακισμένοι στο σπίτι τους», τόνισε ο Μπέπε Σάλα. Συνεργάτες του δηλώνουν ότι μπορεί να αποφασιστεί η επίταξη δεκάδων ξενοδοχείων για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Παράλληλα, η περιφέρεια της Λομβαρδίας ανακοίνωσε, ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα τέσσερα κτήρια του νέου νοσοκομείου το οποίο δημιουργείται τις ώρες αυτές, στους χώρους της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου. Όταν τα έργα ολοκληρωθούν, η χωρητικότητά του αναμένεται να αγγίξει τις τριακόσιες κλίνες.