Skip to main content

Κορωνοϊός-Ζαχαράκη: Αρκεί ένα κρούσμα για να κλείσει τμήμα σχολείου

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Παιδείας, αν τα κρούσματα είναι περισσότερα του ενός, τότε η απόφαση είναι να κλείνει όλο το σχολείο.

Αρκεί ένα κρούσμα κορωνοιού, για να κλείσει το τμήμα μαθητών, ενώ με περισσότερα θα κλείνει όλο το σχολείο, όπως είπε στον ΣΚΑΙ, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, κάθε περίπτωση πρέπει να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς, θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Ζαχαράκη.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.