Skip to main content

Κικίλιας:Ανησυχία για την κινητικότητα-Με φειδώ οι συναθροίσεις τα Χριστούγεννα

Να συμμορφωθούν με τα μέτρα κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για διαφορετικά Χριστούγεννα.

Την ανησυχία του για τη χαλάρωση των Ελλήνων πολιτών όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε υπάρχει αύξηση της κινητικότητας στη χώρα παρά το lockdown και αυτό αποτελεί ανησυχητικό στοιχείο σε περίπτωση που υπάρξει μερική άρση μέτρων και τότε θα αποτελέσει ερώτημα πώς θα βρεθούν κλίνες για ασθενείς με Covid εάν αυξηθούν και πάλι τα κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως η παραμονή σε ΜΕΘ για έναν ασθενή με κορωνοϊό είναι κατά μέσο όρο 15 μέρες και η διασωλήνωση διαρκεί 10 με 11 μέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά τα στοιχεία στο ΕΣΥ δείχνουν πόσο μπορεί να πιεστεί το σύστημα σε περίπτωση που υπάρξει νέα άνοδος κρουσμάτων.

Με φειδώ τα Χριστούγεννα

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των εορτών και το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι Έλληνες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι φυσιολογικό στη μέση ελληνική οικογένεια στις γιορτές ένα παιδί να αγκαλιάζει τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες του. Αυτό φέτος δεν μπορεί να γίνει» σημείωσε ο υπουργός, καλώντας τους πολίτες να λειτουργήσουν με φειδώ όσον αφορά τις συναθροίσεις τους τα φετινά Χριστούγεννα που θα είναι διαφορετικά.

Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε ξανά για τον εμβολιασμό των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας», ενώ μίλησε εκ νέου για εθνική εκστρατεία εμβολιασμού μακριά από κόμματα και πολιτικές.

Τέλος επισήμανε την αξία της ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, καθώς είπε πως πρέπει «να φτάσει η πληροφορία του εμβολιασμού μέχρι το τελευταίο χωριό», ενώ ξεκαθάρισε πως «έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης να ενημερωθεί σωστά».