Skip to main content

Κορωνοϊός:Από την Εύβοια ένας από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Στερεά Ελλάδα ανακοινώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν 48χρονο άντρα από την Εύβοια ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-2019. Συμμετείχε στην προσκυνηματική ομάδα, η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος είναι ο πρώτος ασθενής, ο οποίος προέρχεται από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Διαβάστε: Ανακοινώθηκαν δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού

«Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Και πρόσθεσε: «Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας».