Skip to main content

Κορωνοϊός:Ειδικά μέτρα για τα μουσεία του MOMus-Τι γίνεται με εκθέσεις

Μιας και δεν υπάρχει απαγόρευση του υπουργείου Υγείας, όλοι οι χώροι του MOMus, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, παραμένουν ανοικτοί για το κοινό.

Ειδική μέριμνα και αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζόμενών του λαμβάνει ο μουσειακός οργανισμός MOMus ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλοι οι χώροι του MOMus, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, παραμένουν ανοικτοί για το κοινό.

Στο πλαίσιο των οδηγιών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στις 8 & 9 Μαρτίου 2020 αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες συνεδριακού τύπου που προϋποθέτουν τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού κοινού, όπως ημερίδες, εγκαίνια εκθέσεων, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες έως και τις 5 Απριλίου 2020. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν. Με τα σημερινά δεδομένα, συνεχίζονται κανονικά η λειτουργία των εκθέσεων, τα σεμιναριακού τύπου προγράμματα για ενήλικες και οι ξεναγήσεις σε κοινό κάτω των 50 ατόμων.

Για κάθε επιπλέον ενημέρωση ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.momus.gr, να επικοινωνούν τηλεφωνικά είτε με την κεντρική γραμματεία στο τηλ. 2310 589141 είτε με την υποδοχή των επιμέρους χώρων, ή να ενημερώνονται από τα social media του Οργανισμού fb/ MOMus Museums, Instagram/ momus museums, #momus.

ΜOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογής Κωστάκη τηλ. 2310 589141 & 143, info.modern@momus.gr, reception.modern@momus.gr 

ΜOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

τηλ. 2310 240002, info.contemporary@momus.gr, reception.contemporary@momus.gr

ΜOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τηλ. 2310 566716, info.photography@momus.gr, reception.photography@momus.gr

ΜOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών τηλ. 2310 593270, info.experimental@momus.gr, reception.experimental@momus.gr 

ΜOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά τηλ. 210 3215717, info.mam@momus.gr, reception.mam@momus.gr