Skip to main content

Νέα μέτρα - Κορωνοϊός: Τέλος οι λιτανείες-Μπαρ και κλαμπ χωρίς όρθιους

Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες

Νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού ελήφθησαν με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ. -με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα- επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Τέλος, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.