Skip to main content

Κορωνοϊός:Μεγαλώνει η διασπορά στα νοσοκομεία-Εκατοντάδες σε καραντίνα

Ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας - Αυξάνονται τα κρούσματα σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τους, την ώρα που δίνεται μάχη να θωρακιστεί το σύστημα υγείας πριν από την κορύφωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συνολικά μέχρι στιγμής νοσούν από τον κορωνοϊό 48 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ενώ σε περίπου 300 ανέρχεται ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που έχει τεθεί σε καραντίνα.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επιτακτικά να ληφθούν μέτρα προστασίας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αφού η κατάσταση φαίνεται να βγαίνει εκτός ορίων.

«Γεννηματάς»: Θετικοί στον ιό ο διοικητής και άλλοι έξι

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αλλά και τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Όλες οι υπηρεσίες είναι επί ποδός δεδομένου ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι από εκείνα που υποδέχονται ύποπτα περιστατικά, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά του ιού μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα μπορούσε να το θέσει ουσιαστικά εκτός μάχης.

Κατά πληροφορίες, έχει αποκλειστεί ο χώρος της Διοίκησης, ενώ τόσο ο Διοικητής όσο και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στο σπίτι τους.

Ήδη όμως έχουν προκληθεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι όλες τις αρμοδιότητες έχει αναλάβει η Υποδιοικήτρια η οποία καλείται να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος των ασθενών και των διοικητικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και σε άλλους εργαζόμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν και εκείνοι προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, στελέχη του ΕΟΔΥ έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο για να ενημερωθούν αναφέρουν πληροφορίες αλλά και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να περιορισθεί η διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο, καθώς εκτός των άλλων νοσηλεύονται και δεκάδες ασθενείς.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απολύμανσης του χώρου, ενώ τα τμήματα όπου εργάζονταν τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο έχουν αποκλειστεί, όπως και όλος το χώρος της Διοίκησης.

«Αγ. Όλγα»: Θετικοί τρεις εργαζόμενοι

Ακόμη τρεις εργαζόμενοι νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν γιατρό, μία νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Κρούσματα σε «Ιπποκράτειο», «Ερυθρό Σταυρό», «Άγιο Σάββα»

Σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν σήμερα 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Την ίδια ώρα, τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ελέγχεται και μια νοσηλεύτρια.

Δύο νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Παράλληλα, δύο νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Και δεύτερο κρούσμα στην Καλαμάτα

Τέλος, σήμερα επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Καλαμάτα, καθώς νοσηλεύτρια της καρδιολογικής κλινικής εμφανίστηκε θετική στον ιό. Είναι το δεύτερο κρούσμα μετά από γιατρό του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Notospress.gr.

Εξάλλου, σήμερα αναμένονται και άλλα αποτελέσματα εξετάσεων που αφορούν προσωπικό του νοσοκομείου.