Skip to main content

Κορωνοϊός:Ο Απόλλων Καλαμαριάς απολυμαίνει τους προπονητικούς χώρους

Η απολύμανση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα

Την προληπτική απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο στις αίθουσες προπονήσεων και στα γραφεία του Συλλόγου (όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων) αποφάσισε ο ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς, «κατανοώντας την αγωνία των γονέων για την έξαρση του ιού COVID-19 στην Ελλάδα και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία κυρίως των παιδιών».

Η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου, μετά τη λήξη των προπονήσεων, και την Κυριακή 8 Μαρτίου όλες οι προπονήσεις των Ακαδημιών αναβάλλονται. Από Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

«Φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται και όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής από τον καθένα τα οποία συμβάλλουν στον τομέα της πρόληψης της δημόσιας υγείας. Η απολύμανση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού στα διοικητικά όρια του Δήμου μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΜΓΣ.

Ο Σύλλογος δίνει και σχετικές οδηγίες ατομικής υγιεινής:

• Παραμονή κατ'οίκον και αποχή από την παρακολούθηση προπονήσεων οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

• Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20'', πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών.

• Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα βρίσκεται κοντά στην έξοδο των αιθουσών και θα χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του υπευθύνου του τμήματος.