Skip to main content

Κορωνοϊός:Παράταση της ειδικής άδειας για τους γονείς έως τις 10 Μαΐου

Για δεύτερη φορά παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού που δικαιούνται εργαζόμενοι γονείς, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρατείνεται μέχρι 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς , όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι την άδεια ειδικού σκοπού δικαιούνται εργαζόμενοι γονείς παιδιών:

  • που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,
  • που φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης,
  • που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας των παιδιών, καθώς και
  • οι εργαζόμενοι γονείς ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη άδεια μπορεί να ληφθεί εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός, ακόμα και εάν ο άλλος γονέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Σε περίπτωση κατά την οποία και οι δύο γονείς είναι μισθωτοί, στον ίδιο ή σε διαφορετικούς εργοδότες, με κοινή τους υπεύθυνη δήλωση προς τον εργοδότη ή τους εργοδότες τους, γνωστοποιούν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της ανωτέρω άδειας ή, σε περίπτωση που μοιραστούν την άδεια, τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα χρήσης της από καθέναν από αυτούς.