Skip to main content

Κορυφαίες εκδηλώσεις μουσικής στη Θάσο τον Ιούλιο

Αφιερωμένη στην κινηματογραφική μουσική θα είναι η φετινή Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίων και Ακαδημιών (Ensemble Meeting of Music Academies), στα Λιμενάρια Θάσου (2-7/7), παρουσία το
Στα Λιμενάρια Θάσου θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο (2-7/7) η «ΕΜΜΑ 2010», η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίων και Ακαδημιών (Ensemble Meeting of Music Academies), με τη συμμετοχή συνθετών, μουσικών, εκπαιδευτικών, φοιτητών κ.α. από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ολλανδία.

Η φετινή διοργάνωση (δεύτερη στη σειρά) θα είναι αφιερωμένη στην κινηματογραφική μουσική και θα την τιμήσει με την παρουσία του ο εξέχων συνθέτης του διεθνούς κινηματογράφου Trevor Jones, που έχει υπογράψει τα soundtracks μεγάλων επιτυχιών του σινεμά –μεταξύ άλλων: «Ο τελευταίος των Μοϊκανών», «Κλεοπάτρα», «Εις το όνομα του Πατρός», «Ο Μισισιπής φλέγεται», «Excalibur» και «Notting Hill».

Η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρία Crossroads (Αστική μη Κυβερνητική μη Κερδοσκοπική), με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Στην υποστήριξη της διοργάνωσης συμμετέχει η Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λονδίνου (National Film and Television School), ενώ την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των εκδηλώσεων θα έχει η γνωστή Καβαλιώτισσα δεξιοτέχνις της κιθάρας Κορίνα Βουγιούκα (φωτό).

Στη διάρκεια του εξαημέρου των δράσεων της Συνάντησης πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές της λονδρέζικης Σχολής και του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν στον Trevor Jones σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντή Φραγκόπουλου «The Contract».  Ο συνθέτης θα αναλύσει και θα σχολιάσει τα πρωτότυπα soundtracks των φοιτητών σε ανοιχτά master classes, στο πλαίσιο του σεμιναριακού κύκλου των εκδηλώσεων. Τα soundtracks θα ερμηνεύσει το γαλλικό μουσικό σύνολο Traffic Quintet, που ειδικεύεται σε ρεπερτόριο κινηματογραφικής μουσικής.

Στη δεύτερη Διεθνή Συνάντηση Μουσικών Συνόλων θα διοργανωθούν σεμινάρια, δρώμενα, συναυλίες και διαλέξεις, προκειμένου όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και όσοι είτε ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και τον ήχο είτε απλώς αγαπούν τον κινηματογράφο και τη μουσική του να νιώσουν τη μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής και ν’ ανταλλάξουν πολύτιμες εμπειρίες στον υποβλητικό χώρο των παλιών Μεταλλείων των Λιμεναρίων.

Συναυλίες θα δοθούν από Γάλλους (Traffic Quintet), Αμερικανούς (David Grimes & Gregory Newton Guitar Duo) και Έλληνες καλλιτέχνες (Σπύρος Γκικόντης, Ελένη Πετρίδου, Ανδρέας Γεωργοτάς, Poly Quartet, Melos Brass).
Για τους ενδιαφερόμενους, η πλήρης συμμετοχή στη διοργάνωση (με διαμονή – διατροφή – συμμετοχή στις δράσεις και στις συναυλίες) ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ, ενώ διατίθεται και ημερήσια συμμετοχή έναντι 20 ευρώ, αλλά και οικογενειακή (30 ευρώ για ολόκληρη την οικογένεια για παρακολούθηση δράσεων/συναυλιών για μία ημέρα).


Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο www.culturalcrossroads.gr