Skip to main content

Κορυφώνονται οι διεργασίες στη ΝΔ ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Σήμερα οι τρεις υποψήφιοι θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα και τον γραμματέα κ. Λ. Ζαγορίτη. Τη Ντ. Μπακογιάννη στηρίζει ο Γιώργος Παπαστάμκος.
Κορυφώνονται οι διεργασίες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όλο και περισσότερα στελέχη δηλώνουν ανοιχτά την προτίμησή τους για το ποιον θα στηρίξουν για την ηγεσία του κόμματος.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι τρεις υποψήφιοι συναντήθηκαν στη Ρηγίλλης με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Δημήτρη Σιούφα, τον γραμματέα της ΝΔ, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την αλληλοενημέρωση Επιτροπής και υποψηφίων για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της ημέρας των εκλογών.

Οι τρεις υποψήφιοι συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία εκλογής αρχηγού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι ήταν «συνάντηση ευθύνης όπου εξετάσαμε την όλη πορεία μέχρι την Κυριακή, όπου η ΝΔ κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εκλογή αρχηγού από τη λαϊκή της βάση».

Πρόσθεσε, ότι συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκλογή και για την πρώτη Κυριακή και για την επόμενη εφόσον χρειαστεί.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, δήλωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και ότι υπήρξε συμφωνία σε όλα μεταξύ των υποψηφίων.

«Καλούμε όλες τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες να συμμετέχουν. Είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση η εκλογή αρχηγού. Με τη συνεργασία όλων όλα θα πάνε καλά».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι θα χρειαστεί και επαναληπτική εκλογή, η κ. Μπακογιάννη απάντησε «θα μιλήσει ο λαός».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε, ότι «συνεργαστήκαμε άριστα σε όλα τα θέματα. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή». Και πρόσθεσε, ότι «είναι μια γιορτή δημοκρατίας της ΝΔ».

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, απάντησε ότι αυτά θα τα αποφασίσει ο κόσμος.

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε «συνυπογράφω σε όλα, ενωμένοι μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα».

Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν οβουλευτής Β΄  Αθηνών της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, καθώς και ο πρώην βουλευτήςΑ΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός.

Τη στήριξή τους στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασαν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, και οβουλευτής Καρδίτσας, Σπύρος Ταλιαδούρος.

Υπέρ της Μπακογιάννη ο Παπαστάμκος

Με την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη συντάσσεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο διακηρυκτικός λόγος της κ. Μπακογιάννη απαντά πειστικά σε τρεις μείζονες όρους: α) το δημοκρατικά νομιμοποιημένο πλαίσιο εσωτερικής λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας, β) την πλουραλιστική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας με αμφίπλευρο άνοιγμα των πτερύγων της και γ) την προοπτική της εκ νέου συνάντησης της Νέας Δημοκρατίας με τις ευθύνες διακυβέρνησης του Τόπου.