Skip to main content

Κοσμοπούλου: Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας στηρίζει ο Δ.Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά με την Eduact - ∆ΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας

Τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League, το οποίο διεξάγεται το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 -με τη συμμετοχή 73 μαθητικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, αποτελούμενων από 550 μαθητές και μαθήτριες- εκφράζει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά με την Eduact - ∆ΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League Greece, στηρίζοντας τον θεσμό αυτό, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-16 ετών. Το πρόγραμμα αυτό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εισάγει την καινοτομία και την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το θέμα της χρονιάς 2020 – 2021 (Game Changers) είναι ο αθλητισμός, συνδυάζοντας έτσι την εισαγωγή σε νέες τεχνολογίες με την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό, που προωθεί ο αθλητισμός», επεσήμανε σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν ψηφιακά σε Hybrid συνθήκες, συνδυάζοντας σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και Core Values. Κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος το ευρύ κοινό μπορεί να παρακολουθεί μέσω live streaming (https://firstlegoleague.gr).